Előfizetői tartalom

Döntöttek a lengyelek: népszavazás lesz a brüsszeli betelepítési kvótákról

Portfolio
A lengyel kormánypárt vezetője, Jaroslaw Kaczynski népszavazást sürgetett az Európai Unió által javasolt, a bevándorlók és menekültek iránti felelősség megosztásáról szóló megállapodásról. A megállapodás értelmében minden országnak meghatározott számú menekültet kellene támogatnia, akár befogadással, akár pénzügyi támogatással, felszereléssel vagy személyzettel. Lengyelország ellenzi a megállapodást, azzal érvelve, hogy már több mint egymillió embert fogadott be az ukrajnai háború elől, és nem kellene arra kötelezni, hogy Afrikából és a Közel-Keletről menekülőket fogadjon be.

A lengyel kormánypárt vezetője népszavazást sürgetett az Európai Unió frissen elfogadott törvényéről, melynek célja megosztani az unió tagállamok közt a menekültek ellátásának és elhelyezésének felelősségét. Az alku szerint minden ország felelős lenne bizonyos számú menekült ellátásáért, de nem feltétlenül köteles befogadni őket. Az illegális bevándorlók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés