Előfizetői tartalom

Új megoldás születhet Kína Tajvan-problémájára - Így zárulhat le Ázsia leghíresebb konfliktusa?

Portfolio
Tajvanban 2024-ben tartanak ismét parlamenti választásokat. A szigeten eddig kétpártrendszer volt jellemző, most viszont egy harmadik erő lépett be a küzdelmekbe, ami a teljes választást felboríthatja jövőre - írja a South China Morning Post. Az új párt ráadásul nagyon jó kapcsolatokat ápol Pekinggel, így a sziget kvázi függetlensége is veszélybe kerülhet.

A tajvani politikai életet eddig két nagy párt versengése jellemezte, a Kuomintang (KMT) és a Demokratikus Progresszív Párt (DPP) számított a két fő erőnek. Bár léteznek egyéb pártok is, jellemzően nem voltak képesek érdemben beleszólni a két meghatározó politikai formáció versengésébe. A legutóbbi felmérések azonban meglepetéssel szolgáltak: a jelenleg is kormányzó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés