Előfizetői tartalom

Megvan, hogy ki lehet a NATO új főtitkára

Portfolio
A NATO főtitkárát, Jens Stoltenberget valószínűleg arra kérik, hogy hosszabbítsa meg megbízatását egy évvel, mivel a szövetség nem tud egyetértésre jutni az utódlásáról a július közepi litvániai csúcstalálkozó előtt. Stoltenberg megbízatását már háromszor hosszabbították meg, kilenc év után elvileg szeptemberben kéne távoznia a tisztségből. Annak ellenére, hogy februárban kijelentette, hogy nem kér további hosszabbítást, a források szerint a Biden-kormányzat és más szövetségesek fontolgatják, hogy hatékony vezetése és a szövetségen belüli széleskörű támogatottsága miatt felkérik, hogy maradjon - írja a Reuters.

Jens Stoltenberget, a NATO jelenlegi főtitkárát várhatóan felkérik, hogy hosszabbítsa meg megbízatását egy évvel - közölte az ügyet ismerő, anonimitást kérő forrás. Stoltenberg hivatali idejét már háromszor meghosszabbították, és eredetileg úgy volt tervezve, hogy kilenc évnyi szolgálat után szeptemberben lemond. A norvég vezető széles körű támogatást élvez a szövetségen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái