Előfizetői tartalom

Kijev szerint ez áll az orosz-magyar hadifogoly ügy hátterében

Portfolio
Nemrég nagy port kavart az a hír, mely szerint az Orosz Ortodox Egyház tizenegy ukrán hadifoglyot adott át közvetlenül Magyarországnak anélkül, hogy erről Kijevvel bármilyen egyeztetés történt volna a felek részéről. A magyar kormány álláspontja szerint az ukrán katonák bármikor hazamehetnek, Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter azonban finoman szólva is más véleményen van, írja az Ukrajnszka Pravdára hivatkozva a Magyar Hang.

A magyar kormány tartja magát ahhoz, hogy az Oroszország által átadott hadifoglyok szabadon mozoghatnak mind Magyarországon, mind külföldön, sőt, azt is elmondták, hogy a kárpátaljai születésű ukrán állampolgárok szabad emberként érkeztek Magyarországra, mivel már a fogolycsere előtt "kiszabadították" őket az egyházközi egyeztetés során. Kuleba merően eltérő véleménnyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés