Előfizetői tartalom

Durván beszólt Joe Biden a kínai elnöknek

Portfolio
Joe Biden amerikai elnök diktátornak nevezte Hszi Csin-ping kínai vezetőt, egy nappal Antony Blinken amerikai külügyminiszter pekingi látogatása után. A kijelentés veszélyeztetheti a kétoldalú kapcsolatok stabilizálására tett erőfeszítéseket. Biden elnök felidézte az év eleji, kínai kémléggömbbel kapcsolatos incidenst is - írja a Reuters.

Joe Biden amerikai elnök diktátornak nevezte Hszi Csin-ping kínai vezetőt egy keddi kaliforniai adománygyűjtésen. Ez a kijelentés Antony Blinken amerikai diplomata pekingi látogatását követően hangzott el, amelynek célja a két nemzet közötti feszült kétoldalú kapcsolatok stabilizálása volt. Biden elnök azt is megemlítette, hogy Hszi nagyon zavarba jött az év elején történt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés