Előfizetői tartalom

Egy mélytengeri robotot küldtek a Titanic roncsainál eltűnt tengeralattjáró felkutatására

Portfolio
A Titan merülőhajó után kutató mentőalakulatok bevetnek egy francia robotjárművet, amely képes 6000 méter mélyre merülni. A Victor 6000 robot, amelyet a francia állami óceánkutató intézet, az Ifremer üzemeltet, mélyebbre tud merülni, mint a jelenleg a helyszínen lévő más berendezések, és távvezérelt karokkal rendelkezik, amelyekkel ki lehet szabadítani a csapdába esett hajót - írja a Reuters.

A Victor 6000 várhatóan szerdán késő este érkezik meg az Atlanti-óceán északi részén található helyszínre, ám csak addig tud segíteni, amíg merülőhajóban marad elegendő oxigén. Az viszont várhatón csütörtök reggel fog elfogyni. A Victor 6000 nem tudja egyedül felemelni a merülőhajót, de csatlakoztatni tudja egy olyan hajóhoz a 10 tonnás szerkezetet, amely képes azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés