Előfizetői tartalom

Elismerték az ukrán pilóták: összeszedték magukat az oroszok, komoly gondokat okoznak az orosz vadászgépek

Portfolio
Részletes beszélgetést folytatott az amerikai CNN hírportál néhány ukrán pilótával. Az ukrán vadászbombázó- és csatarepülőgép-pilóták szinte egyöntetűen arról panaszkodnak, hogy az ukrán légierő jelenleg nincs elégséges szinten felszerelve technikai eszközökkel, az orosz légierő pedig sokat fejlődött az elmúlt hónapok során és komoly gondokat okoznak az orosz repülőgépek az ukrán légi harcászati és szárazföldi képességeknek egyaránt.

Az amerikai lap két ukrán pilótával és egy szárazföldi erőkben tevékenykedő tiszttel beszélgetett: csupán hívójelüket ismertették, amely Pumba, Spas és Juice. A Szu-25-ös csatarepülővel repülő Pumba arról panaszkodott, hogy repülőszázadában komoly veszteségeket okoztak már az orosz Szu-35-ös vadászbombázók nagy hatótávolságú légiharc-rakétákkal. Elvesztette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés