Előfizetői tartalom

Fehéroroszországban megtorolták a tüntetéseket, amelyek az elcsalt választás ellen rendeztek

MTI
Hosszú börtönbüntetésre ítélték szerdán Fehéroroszországban az erőszakkal elfojtott 2020-as tüntetések 18 résztvevőjét. Három aktivistát távollétükben ítéltek el, mert már nincsenek az országban. Az elítéltek között van az ellenzék egyik kulcsfigurájának számító Vadzim Prakopjev, akit 25 év börtönre ítéltek "terrorista összeesküvés" címén.

A távollétében elítélt ellenzéki aktivista újságíróknak elmondta, hogy szerinte a fehérorosz elnök, Aljakszandr "Lukasenka bűnöző rezsimje sorra osztja ki az elmarasztaló ítéleteket". Szintén az elitéltek között van Uladzislau Vajciacsovics volt katona feleségével, fiával és mostohalányával. A férjet 21 év börtönnel, míg családtagjait 11-től 19 évig terjedő szabadságvesztéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés