Előfizetői tartalom

Lassabban halad az ellentámadás a vártnál, radioaktív támadásra figyelmeztet Zelenszkij – Háborús híreink pénteken

Portfolio
A CNN által megkérdezett nyugati tisztviselők azt mondták, az ukrán ellentámadás első hetei kevésbé sikeresek, az orosz erők pedig több hozzáértést mutatnak, mint amire az előzetes nyugati értékelések számítottak. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök maga is elismerte, hogy az ellentámadás lassabban halad, mint kívánatos lenne. Vlagyimir Putyin orosz államfő a Biztonsági Tanács csütörtöki ülésén azt mondta, abból kell kiindulniuk, hogy az ukrán támadási potenciál még nem merült ki. Zelenszkij közben arra figyelmeztetett, hogy az oroszok a zaporizzsjai atomerőmű elleni támadásra készülhetnek. Kirilo Budanov ukrán hírszerzési vezető korábban azt mondta, az oroszok aláaknázták az erőmű hűtőtavát. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ezt cáfolta, ugyanakkor az erőmű területének bizonyos részei szerintük is alá vannak aknázva.

2023. június 23. 22:20 Megosztás Betelt a pohár Prigozsinnál: úgy néz ki, fellázadt a Wagner csoport Nagyon úgy tűnik, hogy fellázadt a moszkvai vezetés ellen a Wagner zsoldosbrigád. Jevgenyij Prigozsin, a PMC vezére hivatalos Telegram-csatornáján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés