Előfizetői tartalom

Óva intette Kínát a német kancellár: amit terveznek, nagyon veszélyes lehet

Portfolio
Olaf Scholz német kancellár óva intette Kínát attól, hogy erőszakkal érjen el területi változásokat, különösen Tajvannal kapcsolatban. A Nyugat és Kína közötti növekvő geopolitikai feszültségek közepette Scholz hangsúlyozta, hogy elutasít minden olyan egyoldalú kísérletet, amely a Kelet- és Dél-kínai-tengeren a status quo erővel vagy kényszerrel történő megváltoztatására irányul. Emellett aggodalmát fejezte ki az emberi jogi helyzet és a jogállamiság helyzete miatt Kínában - írja a Reuters.

Olaf Scholz, német kancellár a Reichstag épületében mondott beszédet. Ebben kifejezte aggodalmát, hogy Kína esetleg erőszakot alkalmazhat a területi terjeszkedés érdekében, különösen Tajvannal kapcsolatban. A felszólalás azt követően hangzott el, hogy Scholz fogadta a Li Csiang miniszterelnök által vezetett kínai delegációt. A találkozóra a Kína és a nyugati nemzetek közötti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés