Előfizetői tartalom

Orosz lázadás: egymás után szólalnak meg a kormányok, Amerika is üzent

MTI
Az amerikai kormányzat követi és figyeli az oroszországi eseményeket - közölte a Fehér Ház szombaton a Kreml és a Wagner katonai magánvállalat vezetője között kirobbant konfliktusra reagálva. Franciaország és Németország is jelezte, hogy szorosan figyelemmel követik az eseményeket, az Európai Bizottság szóvivője szerint az Európai Unió belső ügynek tekinti azt, ami Oroszországban történik.

A Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője, Adam Hodge elmondta, hogy az Egyesült Államok egyeztet szövetségeseivel és partnereivel a fejleményekről. A Washington-i Háborús Tanulmányok Intézetének elemzése arra mutat rá, hogy ha a Wagner-csoport vezetőjének, Jevgenyij Prigozsinnak sikerülne megbuktatnia az orosz hadsereg Vlagyimir Putyinhoz lojális olyan vezetőit, mint Szergej Sojgu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés