Előfizetői tartalom

Putyin egyeztetett Lukasenkóval a lázadásról

Portfolio
Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnökkel nemrégiben tartott tájékoztatóján Vlagyimir Putyin orosz államfő fegyveres lázadásnak nevezte a helyzetet, és ígéretet tett annak leverésére. A lázadást Jevgenyij Prigozsin zsoldosvezér vezeti, aki azt állítja, hogy átvette az irányítást egy déli város felett, valamint megfenyegette az egész orosz katonai vezetést.

Vlagyimir Putyin orosz elnök ígéretet tett arra, hogy megvédi Oroszországot minden fenyegetéssel szemben, így a most indult fegyveres felkeléstől is, amelyet árulásnak nevezett, valamint utasította az orosz fegyveres erőket, hogy tegyenek meg mindent a Wagner zsoldosainak puccskísérletével szemben. A Wagner katonai csoport Jevgenyij Prigozsin vezetésével péntek éjjel indított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés