Előfizetői tartalom

Amerika taktikáira pályázik Kína - Nagyon érzékeny ponton tapogatózik Peking

Portfolio
Kína korábban hírhedt volt arról, hogy a technológiában igyekszik a nyugati megoldásokat lemásolni. Újabban azonban Peking szintet lépett, és már a taktikai tudást és a fejlesztés kezdeti lépéseit is igyekszik megszerezni. A nyugati államok aggódva szemlélik a tendenciát, viszont érdekük is fűződik, hogy elnézzék Kínának ezt a tevékenységet – írja a Business Insider.

Néhány évvel ezelőttig jellemzően arról érkeztek riportok, hogy Kína igyekszik lemásolni a nyugati (és az orosz) technológiai megoldásokat, és ezekkel felépíteni a saját hadiiparát. Az elmúlt években azonban Peking továbblépett. A kínai vezetés arra kezdett koncentrálni, hogy a nyugati szakembereket tudja az országba csábítani. Ennek már nem a technológiai megoldások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés