Előfizetői tartalom

Demográfiai összeomlás felé tart Dél-Korea, mégis szaporodnak a „gyermekmentes övezetek”

Portfolio
Dél-Koreában hatalmas problémákat okoz a gyermekvállalási kedv folyamatos csökkenése. Ráadásul a kormány hiába költ a célra rengeteget, eddig az eredmények elmaradnak. Az országban számos korosztályt kitiltanak bizonyos helyekről, azonban a „gyermekmentes övezetek” terjedése komoly társadalmi vitát generált – írja a CNN.

Dél-Korea extrém alacsony termékenységi rátával bír, amely mindössze 0,78-as értéket ért el. A természetes reprodukcióhoz 2,1-es érték lenne szükséges, az ország születési arányszámai még a szintén nagyon alacsony japán (1,26) és kínai (1,16) értékektől is messze elmaradnak. A drámaian alacsony gyermekszám mellett a gyorsan elöregedő társadalom okozza a másik jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés