Előfizetői tartalom

Elindult a békemisszió: Moszkvába látogatnak a pápa küldöttei

Portfolio
Matteo Zuppi olasz bíboros a héten Moszkvába látogat. A találkozó fő célja, hogy a megbeszélések hozzájáruljanak a jelenlegi ukrán-orosz háborús helyzet megoldásához és a béke eléréséhez. Egyelőre nem világos, hogy Zuppi melyik politikai vezetővel fog találkozni Moszkvában. Minden bizonnyal találkozik majd Kirill pátriárkával, az orosz ortodox egyház vezetőjével, Vlagyimir Putyin közeli szövetségesével - írja a Reuters.

Kijevi látogatása után Matteo Zuppi, Vatikán békekövete szerdán Moszkvába utazik, ahol az orosz-ukrán háború lehetséges békés megoldásairól fog tárgyalni. Június 6-i kijevi látogatása során Zuppi találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és ukrán vallási vezetőkkel. Egyelőre nem világos, hogy Moszkvában kivel fog találkozni. Ha találkozik Vlagyimir Putyin orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés