Előfizetői tartalom

Friss tanulmány érkezett: hatástalaníthatja Kína az Egyesült Államok sztárfegyverét

Portfolio
A jövő háborúira jelentős hatást gyakorolhat, hogy a nagyhatalmak milyen következtetéseket vonnak le az orosz-ukrán háború eseményeiről, taktikai módszereiről, és a haditechnikai eszközök sikerességéről. Ez különösen kiemelt szempont az olyan országok esetében, mint Kína, mivel a népköztársaság hadserege nem rendelkezik friss harctéri tapasztalatokkal. Nemrégiben jelent meg egy átfogó kínai elemzés az amerikai M142 HIMARS rakétarendszerek hatékonyságáról.

Ukrajnában kiemelkedő figyelmet kapnak a HIMARS-rendszerek, amellyel az ukrán erők nagy sikerrel tudnak mélyen a frontvonalak mögötti célpontokat lőni. A kínai tanulmány a rendszer pontossága mellett a mozgékonyságát és a rejtőzködési képességét emeli ki. Az amerikai rakétarendszerek Tajvan védelmében is fontos szerepet játszanak, Kína pedig régóta keresi a megoldásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés