Előfizetői tartalom

Amerikai hírszerzés: már a legelején halálra volt ítélve Prigozsin lázadása

Portfolio
Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér hirtelen elhatározásból döntött a szombati felkelés mellett, mivel a tervéről tudomást szereztek az orosz belbiztonsági szervek. A kiszivárgás ellenére mégis dinamikusan haladtak a zsoldosok Moszkva felé, az orosz belbiztonsági szervek nem tudták megfékezni őket. A hírek nemcsak szivárgásról, hanem az orosz haderőn belüli összeesküvőkről is szólnak - írja a The Wall Street Journal.

Amerikai hírforrások szerint a szombati felkelés előtt már legalább 2 nappal tudomást szereztek a tervekről az FSZB (Szövetségi Biztonsági Szolgálat) hírszerzői, így fel kellett gyorsítani a lépéseket. A hírek szerint a kapkodás is vezetett végül az akció lefújásához. Megerősítette a tervek kiszivárgását Viktor Zolotov tábornok, az Oroszországi Nemzeti Gárda parancsnoka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés