Előfizetői tartalom

Meglepő dolog derült ki a kínai kémballonról: saját eszközeikkel kémkedtek az Egyesült Államok ellen?

Portfolio
Idén februárban egy kínai léggömb repült át az Egyesült Államok területe fölött, amelyet aztán az amerikai légierő lelőtt. Washington szerint Peking a léggömböt kémkedési célokra használta, Kína szerint viszont meteorológiai léggömbről volt szó, amely véletlenül sodródott amerikai területek fölé. Később több esetre is fény derült, melyek során kínai kémballonokat észleltek más országok légterében. A The Wall Street Journal most a februárban lelőtt kémballon előzetes vizsgálatának eredményeiről írt.

Az előzetes elemzések szerint a léggömb tele volt kereskedelmi forgalomban kapható, online is megrendelhető amerikai eszközökkel, emellett speciálisabb kínai érzékelőkkel és más felszerelésekkel, amelyekkel fotókat, videókat és más információkat továbbítottak Kínába. Amerikai tisztviselők szerint ez is azt bizonyítja, hogy kémballonról, nem meteorológiai léggömbről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés