Előfizetői tartalom

Történelmi esemény borzolja a kedélyeket: 1994 óta nem tett ilyet Japán

Portfolio
Cseng Ven-csan, Tajvan miniszterelnök-helyettese Japánban vett részt magas rangú találkozókon. Találkozott Tosimicu Motegivel, a japán kormánypárt főtitkárával is Tokióban. A találkozón Kína növekvő befolyása is szóba került és a felek együttműködésekben állapodtak meg. Különleges alkalom volt ez, mert évtizedek óta nem járt ilyen magas rangú tajvani tisztviselő hivatalos találkozókon Japánban - írja a Bloomberg.

Nagyon régóta a legmagasabb rangú tajvani képviselő tesz látogatást a héten Japánban. Az ország és a vitatott hovatartozású kínai terület között a hivatalos diplomáciai kapcsolatok 1972-ben szakadtak meg. Azóta csak egyszer, 29 évvel ezelőtt járt Cseng ven-csanhoz hasonlóan fontos tajvani kormányzati személy Tokióban. A találkozó jelzésértékű Pekingnek, hogy a két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés