Előfizetői tartalom

Nagy lépéseket tett Ukrajna, hogy jöjjön a pénz, de még van mit csinálni a korrupcióval

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) befejezte Ukrajna 15,6 milliárd dolláros hitelprogramjának első felülvizsgálatát, és engedélyezte, hogy az ország azonnal visszavonjon 890 millió dollárt költségvetési támogatásként az Oroszországgal fennálló konfliktus közepette. Az alap dicsérte Ukrajnát, amiért kihívást jelentő körülmények között "jelentős előrelépést" tett a reformkötelezettségek teljesítése terén. Ugyanakkor sürgette Kijevet, hogy ismét vezesse be azt a követelményt, hogy a tisztviselőknek nyilvánosan be kell vallaniuk vagyonukat, amely kulcsfontosságú korrupcióellenes intézkedés, és amelyet Oroszország tavalyi inváziója után felfüggesztettek.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) befejezte Ukrajna 15,6 milliárd dolláros hitelprogramjának első felülvizsgálatát, lehetővé téve Kijev számára, hogy az Oroszországgal fennálló konfliktus közepette azonnal hozzáférjen 890 millió dollár költségvetési támogatáshoz. Ezzel a jóváhagyással Ukrajna összesen mintegy 3,6 milliárd dollárt vehet ki a március 31-én kezdődött programból....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés