Előfizetői tartalom

Putyin szövetségesének fegyvereivel lövöldöznek az Ukránok - Hát ezek meg hogy kerültek oda?

Portfolio
Nemrég számos fotó megjelent a Twitteren, melyen elsőre mindössze annyi látható, hogy aknavetőkhöz tartozó 120mm-es gránátokkal dolgoznak az ukránok, jobban szemügyre véve a felvételeket azonban megállapítható, hogy éppen Oroszország egyik legfontosabb európai szövetségesétől származnak a fegyverek, ráadásul nem is túl régiek.

Az első fotón látható, hogy egy ukrán katona egy 120 mm-es repesz-romboló aknagránátot tart a kezében, melyre az is fel van írva, hogy 2023 januárjában került legyártásra. Az érdekesség a gránáton látható felirat első sora: a fegyver pontos megjelölése ugyanis M62P10, mely egy szerb aknagránátot jelöl. : The Ukrainian forces continue to receive Serbian ammunition - this...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés