Előfizetői tartalom

Toborzásba fog az amerikai hírszerzés Oroszországban

Portfolio
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója, William Burns kiemelte a Vlagyimir Putyin elnök ukrajnai háborúja miatti belső viszályt Oroszországon belül, és erre a zsoldosvezér, Jevgenyij Prigozsin fegyveres lázadását hozta fel példaként. A brit Ditchley Alapítványnak tartott előadásában Burns rámutatott, hogy Prigozsin tettei és a Kreml Ukrajna lerohanásának indoklásával szembeni kritikája aláhúzta Putyin háborújának az orosz társadalomra és saját rendszerére gyakorolt maró hatását. Megjegyezte azt is, hogy ez az elégedetlenség egyszeri lehetőséget kínál a CIA számára, hogy kémeket toborozzon.

Július 1-jén William Burns, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója kifejtette véleményét a Jevgenyij Prigozsin zsoldosvezér által Oroszország ellen vezetett fegyveres lázadásról. Burns kiemelte, hogy ez a felkelés aláhúzza Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrajnai háborújának káros hatását magára Oroszországra. A CIA igazgatója szerint a lázadásnak hosszú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés