Előfizetői tartalom

Zelenszkij újra figyelmeztetett: Oroszország gombnyomásra felrobbanthatja a zaporizzsjai atomerőművet

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök figyelmeztetést adott ki az oroszok által megszállt zaporizzsjai atomerőművet fenyegető "komoly veszélyről", kijelentve, hogy Oroszország "technikailag készen áll" arra, hogy felrobbantsa a létesítményt. Az információ az ukrán hírszerzéstől származik, Zelenszkij pedig a Pedro Sanchez spanyol miniszterelnökkel tartott szombati sajtótájékoztatón fejezte ki újfent az aggodalmát. Annak ellenére, hogy Oroszország "képtelenségként" utasította el ezeket az állításokat, Zelenszkij fokozott nemzetközi figyelmet és szankciókat sürgetett az orosz állami nukleáris vállalat, a Roszatom ellen - írja a Reuters. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aggodalmának adott hangot a jelenleg orosz ellenőrzés alatt álló zaporizzsjai atomerőművet fenyegető potenciális veszély miatt. Jelezte, hogy Oroszország technikailag felkészült arra, hogy robbanást idézzen elő a létesítményben, ami sugárszivárgást eredményezhet. Ez az információ állítólag az ukrán hírszerzéstől származik. A Pedro...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés