Előfizetői tartalom

Kulcsfontosságú területen erősödhet a NATO Svédország csatlakozásával

Portfolio
Mivel Svédország a NATO-csatlakozásra készül, világelső tengeralattjáró-flottája jelentősen megerősíti a szövetség képességeit a Balti-tengeren, az Oroszországgal közös vízi úton. A fejlett hagyományos tengeralattjáróiról híres svéd tengeralattjáró-flottának kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy a tengerek konfliktus esetén is hajózhatók legyenek. Svédország regionális szakértelme és a tervezett új járművek beszerzése komoly potenciált adhat a NATO számára, különösen az Északi Áramlat felrobbantása óta kiemelkedő figyelemmel kísért tengerfenéki lehetőségekben. - írja a Reuters.

Svédország esetleges NATO-csatlakozása jelentősen megerősítheti a szövetség erejét Északnyugat-Európában, különösen a balti-tengeri régióban. Ez az Oroszországgal közös vízi útvonal nyolc ország, köztük Németország kikötőinek kritikus megközelítési pontjaként szolgál. Svédország világszínvonalú tengeralattjáró-flottája kulcsfontosságú eszköznek számít...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés