Előfizetői tartalom

Kiderülhetett, mi okozta az orosz légierő arcpirító veszteségét Brjanszk fölött

Portfolio
Május közepén rendkívül kellemetlen veszteség érte az orosz légierőt: néhány óra alatt elvesztettek két csúcskategóriájú Szuhoj harci repülőgépet (egy 34-est és egy 35-öst), valamint három rendkívül ritka Mi-8MTPR-1 helikoptert. Mostanáig csak találgatni lehetett arról, hogy mi lőtte le a gépeket, egy Telegramon megjelent fotó azonban árulkodó jel lehet.

A Szu-34 és Szu-35 az Oroszország rendelkezésére álló legmodernebb merevszárnyú repülőgépek közé tartozik, a Mi-8MTPR-1 pedig egy meglehetősen drága, elektronikus hadviselésre felkészített helikoptertípus, így értelemszerű az, hogy mindenkit nagyon érdekelt az, mégis hogyan hullhatott alá öt ilyen drága fegyver egyetlen nap leforgása alatt, ráadásul orosz légtérben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés