Előfizetői tartalom

Súlyos videó: atomjaira robbantották az oroszok a brit AS-90-est, szinte semmi nem maradt belőle

Portfolio
Megvan az első ismert AS-90-es veszteség az ukrán fronton. Ezt a brit önjáró tüzérségi taracktípust az 1980-as években fejlesztették, az Egyesült Királyság majdnem a teljes bevethető készletét odaadta Ukrajnának. Az első felvételek alapján a megsemmisült AS-90-esből szinte semmi nem maradt, csak egy elüszkösödött alváz és alatta egy hatalmas kráter.

Nagy-Britannia összesen 32 AS-90-es önjáró tarackot küldött Ukrajnának, most úgy tűnik, megsemmisült a harcokban az első ilyen fegyvertípus. Nem tudni, az orosz haderő pontosan mivel találta el a harcjárművet, de úgy néz ki, lőszerrobbanást szenvedett és szó szerint teljesen megsemmisült. Az AS-90-es olyan szinten darabokra robbant, hogy azonosítása is problémás, de az ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés