Előfizetői tartalom

Videó: kreatív módot találtak az ukránok egy meghibásodott fegyver "megjavítására"

Portfolio
A könnyű aknavető meglehetősen egyszerű fegyver: egy cső, a végén egy elsütőszeggel, melybe belecsúsztatják a lövedéket, ami az elsütőszeggel való érintkezést követően kirepül a csőből. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a fegyver ne hibásodhatna meg, az ukrán katonák pedig finoman szólva is unortodox módot találtak a helyzet orvoslására.

A Twitteren megjelent videón az látható, amint egy ukrán aknavetőnél működési hiba lép fel. Ezeknél a fegyvereknél alapvetően három olyan esemény jöhet számításba, melynek következtében nem sülnek el azonnal: lehet probléma az ütőszeggel, az aknagránát gyutacsával, illetve kialakulhat úgynevezett utógyulladás is, mely esetben a lövedék kirepül ugyan a csőből, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés