Előfizetői tartalom

Mit kell tennünk Magyarországon, hogy még visszafordítható legyen a globális felmelegedés?

A globális felmelegedés egyre kézzelfoghatóbbá kezd válni mindenki számára, elég, ha csak a tavaly nyári kánikulára és szárazságra gondolunk. Felmerül azonban a kérdés, mekkora a mi karbonlábnyomunk Magyarországon, hogyan tevődik ez össze, illetve mikorra és milyen szintre kellene csökkentenünk, hogy elkerülhessük az éghajlat drasztikus átalakulását. A GreenDependent Delphi szakértői műhelyén elhangzottak alapján bemutatjuk azt is, milyen egyéni és társadalmi megoldások közül lehet választani ahhoz, hogy esélyét se adjuk meg a legrosszabb forgatókönyv megvalósulásának.

Amint az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) 2022-es jelentésében is szerepel, a tudományos bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy az éghajlatváltozás veszélyezteti az emberi jólétet és a bolygó egészségét. Összehangolt globális cselekvés hiányában egyre kisebb az esély az élhető jövő biztosítására az egyre szűkülő lehetőségek közepette. A globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés