Előfizetői tartalom

Tiltott fegyverekkel lövi egymást Oroszország és Ukrajna - Megszólaltak az emberjogi szervezetek

Portfolio
A Human Rights Watch globális jogvédő szervezet jelentése szerint az orosz és ukrán erők kazettás bombákat használnak, amelyek civil áldozatokat követeltek. A csoport felszólította mindkét országot, hogy hagyjanak fel az ilyen fegyverek alkalmazásával. A nemzetközi szervezet továbbá sürgette az Egyesült Államokat, hogy az ukrán kormány kérése ellenére ne szállítson kazettás bombákat az országnak - írja a Reuters.

A Human Rights Watch (HRW) egy friss jelentésében rámutatott, hogy az orosz és az ukrán erők is kazettás bombákat alkalmaznak. A bombák használata nagyszámú civil áldozatot követel. A jelentés időzítése talán nem véletlen, hiszen Ukrajna épp további kazettás bombák szállítását kéri az Egyesült Államoktól. Washington egyelőre hezitál a kérdésben. A HRW felszólította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés