Előfizetői tartalom

Friss adatok érkeztek: egyetlen nap alatt csúnya veszteség érte az orosz fegyveres erők ékkövét

Portfolio
Az ukránok nyári offenzívája valószínűleg nem éppen Kijev elvárásai szerint indult el. Zaporizzsja megyében az ukrán csapatok vaktában rohantak neki a jól megerősített orosz állásoknak, a tüzérség pedig kegyetlen veszteségeket okozott köreikben. Már néhány hete is úgy tűnt, hogy az ukránok visszatértek a tavaly már jól bevált stratégiához az Oryx által közölt friss számadatok pedig ráerősítenek erre a feltételezésre.

A tavaly nyár végén megindult ukrán offenzíva sikerét többek között az hozta el, hogy Kijev felismerte: az orosz utánpótlási vonalak elvágásával, valamint a tüzérség megsemmisítésével az egyébként beásott orosz egységeket is meg tudják futamítani. Ehhez képest június elején az ukrán offenzíva déli szárnya lényegében érintetlen orosz védvonalaknak rohant neki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés