Előfizetői tartalom

Horvátország is megunta a hangos turistákat, akik néha az utcán hánynak

Portfolio
A népszerű horvát nyaralóhely, Split hatóságai táblákat helyeztek ki a városban, egyfajta magatartási kódexeket, amelyek a helyes viselkedés szabályaira hívják fel a figyelmet. A leírtak ugyanakkor nem csupán ajánlások, ha valaki nem tartja be a szabályokat akár 300 eurós, vagyis 116 ezer forintos büntetésre is számíthat.

A turisták Splitben - de vélhetően más városok sem jelentenek kivételt - úgy viselkednek sokszor, mintha egy szabadtéri partin vennének rész. A Coratia Week cikke szerint táblák megemlítik, hogy tilos nyilvánosan alkoholt fogyasztani, bikiniben, vagy félmeztelenül csak a strandon szabad tartózkodni nem szabad hangoskodni és a városfalakra vizelni A spliti városi tanács...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés