Előfizetői tartalom

Kemény üzenetet kapott az EU: nem kérnek Zelenszkijből a CELAC vezetői

Portfolio
Júliusban tart csúcstalálkozót az Európai Unió és a CELAC (Latin-amerikai és Karibi Államok Közössége) Brüsszelben. A találkozót megelőzően azonban számos különbség van a felek között, így például a latin-amerikai vezetők minden Ukrajnáról szóló részt kivettek a csúcs nyilatkozattervezetéből. Emiatt elutasították Volodimir Zelenszkij ukrán elnök részvételét is az eseményen - írja az Ukrainszka Pravda.

A CELAC 33 országának állam- és kormányfői július közepén tartanak csúcstalálkozót a Európai Unióval. A csúcs egyik központi témája az lett volna, hogy a latin-amerikai országok hozzanak létre egy közösséget, amelyen keresztül Ukrajnát tudják támogatni. Az Európai Unió kezdeményezését azonban mereven elutasították a CELAC vezetői. Korábban az Európai Unió előzetesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés