Előfizetői tartalom

Lelepleződött a lengyelek titkos akciója, rengeteg helikoptert küldtek az ukránoknak

Portfolio
Ukrajna hadserege hátrányban van a tűzerő és a légi fölény tekintetében az Oroszország által bevetett fejlett felszerelésekkel szemben. Míg Ukrajna légiereje viszonylag kevés szovjet korabeli vadászrepülőgépre és helikopterre támaszkodik, addig Oroszország fejlett Szuhoj vadászrepülőgépeket és Ka-52-es helikoptereket vetett be a konfliktusban. Lengyelország viszont teljes titokban Mi-24-es helikoptereket küldött Ukrajnának, ami javítja a védelmi erők helyzetét.

Ukrajna óriási kihívással néz szembe ellentámadása során, ugyanis az oroszok egyre jobban beássák magukat a megszállt területeken. Az inváziós erők kiterjedt fizikai védelmet építettek ki, beleértve bunkereket, tankcsapdákat és aknamezőket a déli, délkeleti területeken. Ukrajna tűzerejének és légi fölényének hiánya az orosz fejlett vadászrepülőgépekkel és helikopterekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés