Előfizetői tartalom

Aggasztó jelentés: továbbra is behozhatatlannak tűnik Oroszország előnye egy kulcsfontosságú területen

Portfolio
A Kyiv Independent által készített oknyomozó jelentés rávilágít Ukrajna egyik legsúlyosabb problémájára, hogy szinte a háború kezdete óta folyamatos lőszerhiánnyal küzd, amely kihatással van a fronton nyújtott teljesítményére is. A nyugati fegyverszállítások beindulása azonban tovább tetézte a problémákat, a NATO-standardok ellenére sem kompatibilis lőszerek pedig igencsak limitálják Ukrajna képességeit a harctéren.

A feltárt történetek és az ukrán védelmi minisztérium tisztségviselőivel készített interjúk alapján az ukrán hadseregnek jelenleg két nagy problémával kell megküzdenie: Az első, hogy a nyugati szövetségesek körében sem egységesek a fegyverek. A különböző gyártók azonos kaliberű lőszerei olyan mértékben különböznek egymástól, hogy azokat sok esetben lehetetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés