Előfizetői tartalom

Drámai jelentés érkezett: kiderült, mekkora veszteségei lehetnek az orosz haderőnek

Portfolio
Orosz oknyomozó oldalak jártak utána, hogy eddig összesen körülbelül mekkora áldozatokat követelt az orosz haderőtől az Ukrajna elleni invázió. A széleskörű módszertan szerint eddig körülbelül 47 ezer fő esett el az ukrajnai hadműveletekben. A Meduza által közölt jelentés azért kiemelkedően fontos, mert az orosz védelmi minisztérium szinte semmilyen számot sem oszt meg a nyilvánossággal a veszteségeiről.

Összesen körülbelül 47 000 orosz katona esett el a harcok közben, azonban ez a szám Az adatok további pontosításával tovább nőhet. A becsléseket nehezíti, hogy az orosz hatóságok a holttest előkerüléséig nem regisztrálják halottként az eltűnt katonákat. Ezért előfordulhat, hogy csak hetekkel vagy hónapokkal kerül a statisztikákba egy katona halála.   Az orosz portál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés