Előfizetői tartalom

Hatalmas fordulat: Törökország támogathatja a svéd NATO-tagságot!

Reuters
Beleegyezett a török elnök abba, hogy minél hamarabb a török parlament elé terjeszti Svédországnak a NATO-hoz való csatlakozási kérelmét - közölte a Reuters tudósítása szerint Jens Stoltenberg NATO-főtitkár hétfőn, a vilniusi NATO-csúcstalálkozó előestéjén. A Politico ennél konkrétabb üzenettel közölte a hírt: értékelésük szerint Törökország gyakorlatilag feladta az eddigi ellenkezését, és most már támogatja Svédország NATO-tagságát. Joe Biden amerikai elnök rögtön üdvözölte a török elnök döntését, akárcsak a német külügyminiszter, a svéd miniszterelnök pedig hatalmas lépésről beszélt a NATO-tagság felé.

Hétfő este Vilniusban személyesen is leült tárgyalni egymással Recep Tayyip Erdogan török elnök, Ulf Kristersson svéd miniszterelnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, és előtte a tájékoztatón már jókedélyűnek látszottak a Reuters tudósítása szerint, mert még viccelődtek is egymással, hogy a svéd kormánygép a nagyobb török elnöki gép mellett parkolt le. Aztán két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés