Előfizetői tartalom

Kulcsfontosságú területen erősödik látványosan Ukrajna - Ez lesz majd, ami eldöntheti a háborút?

Egyre több statisztika jelenik meg arról, hogy Ukrajna megváltoztatta a harctéri erőviszonyokat, legalábbis a páncélosok darabszámának tekintetében. Az ilyen elemzések azonban több, fontos tényezőt nem vesz figyelembe, amely alapján ez az állítás erősen megkérdőjelezhető. Ennek ellenére vannak fontos, tendenciaszerű változások, azonban a kérdés továbbra is az, egy ilyen változás milyen hatást fejthet ki az orosz-ukrán háború jelenlegi menetére.

Az elmúlt napokban jelent meg a Bloomberg elemzői által készített jelentés, amely a német Kiel Institute for the World Economy agytröszt által létrehozott, az Ukrajnának szánt fegyveradományokat nyomon követő adatbázist vetette össze az Oryx blogportál ukrajnai háborúról szóló veszteséglistáival. Az elemzés alapvetően egyszerű összeadáson és kivonáson alapult: Oroszország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés