Előfizetői tartalom

Utoljára Brezsnyev idejében láttunk ilyet Oroszországban

Portfolio
Oleg Orlov, egy neves orosz emberi jogi aktivista jelenleg bírósági eljárás alatt áll egy tavaly megjelent cikkei miatt, amelyekben Oroszországot "fasiszta" államként ábrázolta. Orlov, akire akár három év börtönbüntetés is várhat, Oroszország jelenlegi állapotát a Leonyid Brezsnyev-korszakbeli Szovjetunióhoz hasonlította, az abszurditás és az elnyomás erőteljes keverékeként jellemezve azt.

Oleg Orlov, az ismert orosz emberi jogi aktivista párhuzamot vont Oroszország jelenlegi állapota és a Szovjetunió elnyomó brezsnyevi korszaka között. A 70 éves férfi jelenleg bíróság előtt áll a tavaly megjelent cikkei miatt, amelyekben Oroszországot "fasiszta" államként ábrázolta, amely neheztel a Szovjetunió 1991-es felbomlása miatt. Ha Orlovot elítélik, akár három év börtönbüntetésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés