Előfizetői tartalom

Ennyi volt Prigozsinnak? Kiderült, ki lehet a Wagner csoport új vezetője

Portfolio
Vlagyimir Putyin orosz elnök azt javasolta, hogy a Wagner csoport parancsnokságát egy magas rangú zsoldos vegye át, akit "Szedoj", magyarul "ősz hajú" néven ismernek. A nom de guerre az Európai Unió szankciós dokumentumai, francia hivatalos dokumentumok és orosz médiajelentések szerint Andrej Trosev a Wagner egyik magas rangú parancsnokához tartozik.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a közelmúltban azt javasolta, hogy a Wagner csoportot, egy magas rangú zsoldos, a "Szedoj" fedőnéven futó Andrej Trosev vezesse. Andrej Trosev az Európai Unió szankciós dokumentumai, francia hivatalos feljegyzések, és orosz médiajelentések szerint a Wagner csoport magas rangú parancsnoka. Neves társai között van Dmitrij Utkin, a GRU (orosz katonai hírszerzés)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés