Előfizetői tartalom

Megszólalt az EU Azerbajdzsán és Örményország vitájában

Portfolio
Az Európai Unió felszólította Azerbajdzsánt és Örményországot, hogy kerüljék az "erőszakot és a durva retorikát" a béketárgyalások legutóbbi fordulóján, amelynek házigazdája Charles Michel, az EU Tanácsának elnöke volt. A megbeszélések részei annak a hosszú ideje tartó békefolyamatnak, amely Oroszországot is bevonva a két ország közötti több mint három évtizedes konfliktus megoldását célozza. A vita középpontjában Hegyi-Karabah áll, egy Azerbajdzsánon belüli hegyvidéki enklávé, ahol körülbelül 120 000 örmény etnikumú ember él.

A béketárgyalások legutóbbi fordulóján az Európai Unió felszólította Azerbajdzsánt és Örményországot, hogy kerüljék az "erőszakot és a durva retorikát". A Charles Michel, az EU Tanácsának elnöke által szervezett megbeszéléseken Ilham Alijev azerbajdzsáni elnök és Nikol Pashinyan örmény miniszterelnök vett részt. A cél az volt, hogy véget vessenek a két nemzet közötti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés