Előfizetői tartalom

Reagált Észak-Korea ballisztikus rakétakilövésére az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán

Portfolio
Az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán közösen ítélték el Észak-Korea interkontinentális ballisztikus rakétájának (ICBM) közelmúltbeli indítását, kijelentve, hogy az sérti az ENSZ több határozatát, és jelentős fenyegetést jelent a regionális békére és stabilitásra. A rakéta, amelyet szerdán lőttek ki Észak-Korea keleti partvidékéről, a jelentések szerint 74 percig repült 6000 km-es magasságig és 1000 km-es hatótávolságig - ez a leghosszabb repülési idő, amelyet észak-koreai rakéta valaha is elért. A három ország felszólította Észak-Koreát, hogy hagyjon fel a törvénytelen akciókkal és térjen vissza a párbeszédhez.

Az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán határozottan elítélte Észak-Korea interkontinentális ballisztikus rakétájának (ICBM) közelmúltbeli fellövését. A három nemzet közösen kijelentette, hogy ez az akció nemcsak több ENSZ-határozatot sért, hanem jelentős fenyegetést jelent a regionális békére és stabilitásra is. A rakétát szerdán indították Észak-Korea keleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés