Előfizetői tartalom

Biológiai fegyverek fejlesztése miatt aggódnak a Távol-Keleten

Portfolio
Tajpej bejelentette, hogy biológiai kutatási és fejlesztési laboratóriumokat hoznak létre a biológiai hadviselés elleni védekezés megerősítésének részeként. A hír felvetette a gyanút, hogy a sziget biológiai fegyvereket szeretne fejleszteni, ezt azonban Tajvan vezetése azonnal cáfolta - írja a South China Morning Post.

Tajvan biológiai laboratóriumok építésével szeretne reagálni - az egyre komolyabbnak tekintett - fertőzések és kórokozók veszélyeire. A bejelentést követően azonnal több híresztelés is lábra kapott. Egyrészt, hogy a laboratóriumok fejlesztésére Tajvan az Egyesült Államoktól kapott felkérést, másrészt, hogy a kutatóközpontokat biológiai fegyverek kifejlesztésére használnák....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés