Előfizetői tartalom

Ez már tényleg elképesztő: igazi horrorpáncélost küldött a frontra Oroszország

Portfolio
Ukrajna és Oroszország egyaránt előszeretettel „tuningolja” a régi, szovjet MT-LB típusú páncélozott szállító harcjárműveket, ezúttal az oroszok villantottak igazán nagyot a témában. Úgy néz ki, felraktak egy Sz-60-as légvédelmi gépágyút és egy úgynevezett „tyúkketrecet” a jármű tetejére, egy kb. 5 méter magas monstrumot kreálva ezzel az alapvetően viszonylag lapos és alacsony profilú katonai eszközből.

A háború eleje óta Oroszország és Ukrajna is számos, MT-LB csapatszállítón alapuló „horrorpáncélost” épített: ezek többsége általában kimerül abban, hogy valamilyen fegyvert (vagy fegyvereket) raknak fel a régi, szovjet gyártmányú harcjármű hosszú és lapos tetejére. Ezek a megoldások jelentősen megnövelik a fegyvertelen vagy mindössze egy géppuskával felszerelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés