Előfizetői tartalom

Sorra érkeznek a reakciók a bedőlő ukrán gabonaalkukra

Portfolio
Hétfőre biztossá vált az, hogy Moszkva ki fog lépni az ENSZ-szel és Törökországgal megkötött gabonamegállapodásból. Az orosz bejelentés az előzetes várakozásoknak megfelelően komoly pánikot keltett, különösen az olyan szegényebb országokban, mint Szomáliában, ahol a búza ára az alku nyomán korábban a felére csökkent, de most várhatóan ismét megugrik. Az orosz döntésre afrikai vezetők mellett nagyhatalmak politikusai is reagáltak.

Oroszország közelmúltbeli döntése, miszerint kilép abból a megállapodásból, amely megkönnyítette az ukrán gabonafélék exportját a fekete-tengeri kikötőkből, aggodalmat keltett a kevésbé tehetős nemzetek körében. Az ENSZ és Törökország által 2022 júliusában kötött fekete-tengeri gabonamegállapodás döntő szerepet játszott a globális élelmiszerárak csökkentésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés