Előfizetői tartalom

Vége a gabonamegállapodásnak

Portfolio
Oroszország bejelentette, hogy felfüggeszti részvételét abban az ENSZ által közvetített megállapodásban, amely lehetővé tette az ukrán gabona exportját a Fekete-tengeren keresztül. A döntés alig néhány órával azután született, hogy Moszkva azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy megtámadta a Krími hidat, amely létfontosságú útvonal az ukrajnai orosz csapatok számára, és egy olyan presztízsprojekt, amelyet Vlagyimir Putyin elnök személyesen avatott fel. A Kreml ragaszkodik ahhoz, hogy a fekete-tengeri gabonaüzlet leállítása, amelyet az ukrajnai orosz invázió által súlyosbított globális élelmiszerválság leküzdésére terveztek, nincs összefüggésben a híd megtámadásával.

Oroszország bejelentette, hogy kilép az ENSZ és Törökország közvetítésével létrejött megállapodásból, amely megkönnyítette az ukrán gabona Fekete-tengeren keresztüli exportját. A döntés nem sokkal azután született, hogy Moszkva azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy megtámadta a Krími hidat, amely az ukrajnai orosz csapatok számára kritikus fontosságú átjáró volt, és amelyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés