FONTOS Eljöhet a benzinkutak bosszúja
 
Előfizetői tartalom

Összeáll Kína Oroszország egyik legnagyobb barátjával

Portfolio
A kereskedelmi kapcsolatokat követően biztonsági és védelmi megállapodásokkal erősödik tovább Kína és Algéria köteléke. Az észak-afrikai ország Peking egyik bástyájának tekinthető a térségben, a jó viszony már évtizedes múltra tekint vissza. A találkozó most az augusztusi BRICS-csúcs előtt volt, aminek az egyik kiemelt témája lesz Algéria csatlakozása a szervezethez - írja a Reuters.

Kedden tett személyes látogatást Abdel-Madzsid Tebbun, Algéria elnöke Pekingben, ahol Hszi Csin-ping Kína elnökével is találkozott. A találkozón elhangzott, hogy tovább erősítik országaik kapcsolatát, a már meglévő kereskedelmi-gazdasági megállapodás mellé a biztonsági és védelmi területen is növelik a kontaktust. A két ország vezetői elmondták, hogy a terrorizmus elleni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés