Előfizetői tartalom

Egyszer már normalizálta a globális nagyhatalmak kapcsolatait a külpolitikai guru - Most újra békemisszióra indult

MTI
Hszi Csin-ping kínai elnök csütörtökön Pekingben fogadta Henry Kissinger volt amerikai külügyminisztert és nemzetbiztonsági tanácsadót. A százéves, egykori aktív amerikai politikussal folytatott beszélgetésen Hszi Csin-ping hangsúlyozta: "A kínai nép soha nem felejti el régi barátait, és a kínai-amerikai kapcsolatok mindig Henry Kissinger nevéhez fognak kapcsolódni" - számolt be a CCTV állami televízió.

Kissinger kulcsfontosságú diplomáciai szerepet játszott a Washington és Peking közötti kapcsolatok normalizálásában az 1970-es években, amikor külügyminiszterként és nemzetbiztonsági tanácsadóként szolgált Richard Nixon és Gerald Ford elnökök kormányában. 1971 júliusában titkos utazást tett a Kínai Népköztársaságba, és ezzel kezdeményezte a két ország közötti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés