Előfizetői tartalom

Meredek kijelentést tett a tajvani elnökjelölt - Erre még Amerika is felkapta a fejét

Portfolio
Komoly számonkéréssel kellett szembenéznie Laj Csing-te tajvani elnökjelöltnek, miután túl erős kijelentést tett a kampányában. Azt állította, hogy Tajvan politikai célja akkor teljesülnek majd, ha a washingtoni Fehér Házba léphetnek a sziget vezetői. Ez évtizedes status quot borítana fel, a hasonló kijelentések kivívják az Egyesült Államok vezetésének haragját - írja a Financial Times.

Meredek kijelentést tett Laj Csing-te, a kormányzó Demokratikus Liberális Párt elnökjelöltje a jövő évi tajvani választások kampányában. Csing-te úgy fogalmazott, hogy akkor éri el Tajvan a politikai célját, ha a sziget elnöke beléphet az amerikai elnöki rezidenciául szolgáló Fehér Házba. A kijelentés kényes pontra tapintott rá, és felbosszantotta az Egyesült Államok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés