Előfizetői tartalom

Hivatalos: háborús helyzetre készülnek Washingtonban - Már tervezik a tajvani lakosság mentését

Portfolio
Hivatalossá vált, hogy Tajvan evakuációs terveinek előkészítésén dolgoznak az amerikai hivatalokban. A kongresszus kiadta a megbízást a Pentagonnak, hogy a sziget körüli katonai konfliktus esetleges veszélye miatt elővigyázatosságból készítsék el a kimenekítési stratégiát. A hasonló nagyszabású evakuációs tervek Afganisztán ijesztő példája óta nagyon kényes pontot jelentenek az amerikai belpolitikában - írja a National Review.

Az amerikai kongresszus megbízta a Pentagont, hogy a külügyminisztériummal együttműködve dolgozzák ki Tajvan evakuációs terveit. Az intézkedésekre a sziget körüli fokozódó veszélyek miatt van szükség, már az USA törvényhozása is komolyan tart egy esetleges kínai inváziótól. Az USA tisztségviselői elővigyázatossági reakciónak nevezték a terveket. Már korábban is érkeztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés