Előfizetői tartalom

Megelégelte az izmozást Amerika: katonai intézkedést tesznek a Perzsa-öbölben

Portfolio
Folytatódik az iráni erők problémás gyakorlata a Perzsa-öbölben, kereskedelmi hajók közlekedését zavarják különböző módokon. Legutóbb július elején történt incidens, akkor tüzet is nyitottak amerikai tankerekre. Washington megelégelte a gyakorlatot, katonai jelenléttel védené a hajózási útvonalakat - írja a Business Insider.

Nemrégiben a közel-keleti síita muszlim hatalom, Irán megpróbált két kereskedelmi hajót elfoglalni a Perzsa-öbölben. A perzsa állam két hadihajója megközelített két olajszállító tankert a Hormuzi-szorosban, és lövéseket adott le rájuk. Az nem került nyilvánosságra, hogy pontosan hogyan sikerült visszaverni a támadást. Az eset miatt kiborult az Egyesült Államok is, akik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés